De daling van de MMR-dekking werd toegeschreven aan overbelaste gezondheidsdiensten in plaats van scepticisme door vaccinatie. Meer dan een half miljoen kinderen in Groot-Brittannië hebben het afgelopen decennium onbeschermd gelaten tegen mazelen, volgens een nieuwe schatting.

De liefdadigheid van kinderen Unicef ​​heeft opgeroepen tot hernieuwde aandacht voor immunisatie voor een halve wereldwijde golf van mazelengevallen die elk jaar duizenden doden.

Een toename van antivaccineberichten op sociale media werd verweten dat het scepticisme onder ouders bevorderde, maar Public Health England zegt dat het grotere probleem in dit land is dat het moeilijk is om een ​​huisartsafspraak te krijgen om de prikken te krijgen.

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn wereldwijd meer dan 110.000 gevallen van mazelen gerapporteerd, een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Europa is een van de zwaarst getroffen regio’s.

Inenting
Gezinnen die dit jaar op vakantie gaan, worden gewaarschuwd voor het risico op mazelen.

Als onderdeel van de World Immunization Week moedigen artsen mensen aan om ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van hun vaccins voordat ze hun land verlaten. Het komt na een toename van mazelengevallen in Europa. Het totale aantal mensen dat vorig jaar met het virus besmet was, was dit decennium het hoogst.

Met onze naaste buren, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, blijven mazelen hete plekken, om mogelijk grote vakantiecomplicaties te voorkomen, zou ik iedereen die van plan is om weg te reizen uit hun land met niet-gevaccineerde familieleden / groepsleden te verzoeken dit in gedachten te houden, en na te denken over MMR-vaccinatie status als onderdeel van vakantie-voorbereiding. Dit is net zo belangrijk voor schoolreisjes als voor familie- en andere vakanties. Ga je binnenkort op vakantie. Kijk dan eens hier

– Dr. Susan Turnbull, medisch ambtenaar van gezondheid

News Reporter