Het installeren van een Cv ketel is kunt u het beste overlaten aan een erkend installatiebedrijf omdat er aardig wat bij komt kijken. De aansluitingen mogen natuurlijk niet gaan lekken, de druk moet precies hoog genoeg zijn en de temperatuur moet goed worden ingesteld. Ieder zijn vak zeggen wij altijd, het is verstandig en veilig om dergelijke zaken door een vakman te laten uitvoeren als u er niet genoeg verstand van heeft.

Uw Cv ketel vervangen?

Na 10 tot 15 jaar is uw Cv ketel vaak aan vervanging toe. De ketel kan gaan lekken door oude pakkingen, de pomp kan het begeven en zo zijn er nog wel aan aantal oorzaken te noemen die ervoor zorgen dat uw Cv installatie niet meer naar behoren werkt. Nu kunt u natuurlijk in eerste instantie onderdelen vervangen zonder meteen een nieuwe ketel aan te schaffen maar toch komt er een moment dat uw Cv installateur u zal adviseren een nieuwe Cv ketel te kopen. Bovendien staat de techniek niet stil en worden de Cv ketels steeds energiezuiniger. Dat laatste geldt natuurlijk zeker voor de zogenaamde hoge rendement Cv ketel. Als u de Cv ketel vervangen moet en een erkend installateur de ketel laat plaatsen, kunt er zeker van zijn dat het ook goed gebeurt. En als u er een onderhoudscontract bij afsluit heeft u in feite geen omkijken meer naar uw Cv.

Cv onderehoud

Het is dan verstandig en ook gebruikelijk om een Cv onderhoudscontract af te sluiten met het installatiebedrijf waarbij de installateur bijvoorbeeld jaarlijks de ketel en de installatie checkt om te kijken of alles nog naar behoren functioneert. Hij controleert daarbij de ketel zelf, de pomp en het pomphuis en ook de leiding-aansluitingen. Een eventueel mankement of lekkage is vaak ter plekke op te lossen zodat u met een gerust hart de koude wintermaanden tegemoet kunt zien en lekker de verwarming aan kunt zetten.

CV Installateurs Gelderland

News Reporter